SAVVÆRKSHAVEN - AARHUS C

SAVVÆRKSHAVEN – AARHUS C
Projektkonkurrence  - August 2016Adresse

SALTHOLMSGADE, AARHUS C


Arkitekter

FABER & HAVE
LUPLAU & POULSEN


Totalentreprenør

A. ENGGAARD


Landskabsarkitekt

ARKPLAN


Udbyder 

AARHUS KOMMUNE


Grundareal 
5.607 M2


Bruttoareal
9.672 M2

Bebyggelsesplanens grundlæggende idé er, at skabe en sluttet karréstruktur langs gaderne, der både giver beboelses- og opholdskvaliteter i det indre gårdrum og som iscenesætter de eksisterende forhold med den gamle savværksbygning og stedets gamle træer, så nyt og gammelt fremstår som en afstemt helhed.


Bebyggelsesplanens fokusområder er, at skabe et spændende og varieret boligmiljø med optimale lysforhold samt gode rekreative fællesarealer for socialt liv. Bilparkeringen foregår i to parkeringskældre med direkte nedkørsel fra Møllegade eller indkørsel fra Saltholmsgade, hvorved gårdrummets rekreative fællesarealer bliver bilfri og der skabes et børnevenligt og trygt område at færdes i.


Ydermere vil mange af byens gående og cyklende trafikanter få en attraktiv mulighed for via gennemgang fra Væksthusene i Botanisk Have til Saltholmsgade, at opleve den lille grønne oase midt i byen, også kaldet Savværkshaven.


Bebyggelsen indeholder 108 boliger fordelt på 90 lejligheder (2-5 rum) og 18 townhouse-boliger (5-6 rum). Bebyggelsesplanen og den enkelte boligblok indeholder en stor variation af bolig-størrelser og typologier med henblik på at skabe de bedste rammer for den bredde målgruppe, herunder forskellige aldersgrupper. Townhouse-boligerne varierer fra 141 til 181 m2, mens lejlighederne varierer i størrelser fra 49 til 132 m2.© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk