MULTIHAL - LYNGBJERGGÅRDSSKOLEN

MULTIHAL - LYNGBJERGGÅRDSKOLENTotalentreprisekonkurrence – November 2021Adresse

RIDEMANDSMØLLEVEJ, SVENSTRUP


Arkitekt
FABER & HAVE


Totalentreprenør
HALBYG


Ingeniør
DRIAS


Bygherre
LYNGBJERGGÅRDSKOLEN


Grundareal
14.594 M2


Bruttoareal
1.394 M2Lyngbjerggårdskoles nye multihal med tilhørende funktioner sammenbygges med skolen nuværende klasseværelsesfløj. Dette sikrer en direkte og fysisk forbindelse på begge etager og den nye multihal bliver en integreret del af skolen. I overgangen mellem skolens nuværende faciliteter og den ny multihal placeres undervisnings-, omklædnings,- og værkstedsfaciliteter så disse nemt kan tilgås af både elever og lærerer samt lokalområdets øvrige brugere.


Ud mod parkeringsanlægget placeres motions-, værksteds,- og multihalfaciliteter. Dette skal underbygge oplevelsen af multihallen som et levende og imødekommende bygningsanlæg, der inviterer både elever og lokalbefolkningen indenfor. Niveauspringet mellem skolens eksisterende parterreniveau og den nye hal bliver optaget i form af trin i fordelingsgangsarealerne, hvilket bidrager til ekstra rumhøjde i værkstedslokalet samt det tilstødende undervisningsrum, hvor en terrasseret læringstrappe skaber gode forhold for samling og fordybelse.

På 1. salen optages niveauspringet i form af trin i skolens eksisterende fordelingsgang for på den måde, at skabe et så stort og samlet areal med regulære og fleksible indretningsmuligheder.


Lyngbjerggårdskoles nye multihal bygger videre på skolens enkle og effektive bygningsorganisering og viderefører bl.a. skolens fordelingsgangsprincip ind i den nye multihal. Hermed underbygges ønsket om at skabe en naturlig sammenhængende og integreret udvidelse.© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk