RÆKKEHUS - HØJBJERG

RÆKKEHUS - HØJBJERGTil- og ombygning af enderækkehus i HøjbjergLokation

HØJBJERG, AARHUS


Arkitekt
FABER & HAVE


Bygherre
PRIVAT


Grund
603 M2


Bruttoareal ekskl. orangeri
137 M2

P. Lorenzen er arkitekten bag flere markante rækkehusbebebyggelser i Aarhus-bydelen Højbjerg, som blev opført i perioden fra ca. 1955 - 1965. Flere af disse rækkehuse er i nyere tid blevet både om- og tilbygget med fokus på større opholdsrum, køkken-alrum og udnyttelse af garage til bolig.

I dette enderækkehus på 93 m2 fra 1959 har bygherre ønsket en gennemgribende modernisering af hele boligen og bl.a. udnytte den indeliggende garage til bryggers. Ønsket har været, at få skabt et rummeligt køkken-alrum med køkkenø, arbejdsplads og med direkte adgang til terrassen og et orangeri placeret mod rækkehusets gavl. Herudover er soveværelse, gæsteværelse og badeværelse omfattet af renoveringen samt ønsket om etablering af en walk-in garderobe. Ved ombygningen af boligen har der generelt været fokus på at skabe øget rumhøjde og godt lysindfald samt brugen af indbyggede skydedøre udvalgte steder.

Grundens udstrækning tillader også en omdisponering af forhaven, sådan at der kan opføres carport med redskabsdepot i samme materialeholdning som selve tilbygningen mod havesiden.© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk