KIRSEBÆRLUNDEN - LISBJERG

KIRSEBÆRLUNDEN – LISBJERG
1. præmie i projekt- & grundsalgskonkurrence - Marts 2022Adresser

EBBA STRANGES GADE, LISBJERG
BODIL LINDORFFS GADE, LISBJERG


Arkitekter

FABER & HAVE
GJØRTZ ANDERSEN


Projektudvikler
SK EJENDOMSUDVIKLING


Grund
8.670 M2


Bruttoareal
5.850 M2


Tidstermin
2023-2024

Kirsebærlunden i Lisbjerg er en boligbebyggelse som opfylder alle drømmene om at bo tæt på skole og letbane i en bymæssig kontekst, hvor der samtidig er lys, luft og lange landskabskig. Kirsebærlunden er en del af den kommende naturbydel i Lisbjerg med en unik beliggenhed i fantastisk natur og med Aarhus midtby kun et par letbanestop væk. Boligbebyggelsen former en mindre karrebebyggelse, der rummer et frodigt indre med fælleshave, sivegader med parkering mod baghuse. Det hele sammenbindes af et parkstrøg, der strækker sig igennem bebyggelsen og tilknytter opholdsaktiviteter som bl.a. drivhuse og legeplads.

Kirsebærlunden består samlet af 83 boliger fordelt på 2-3 etager. I bebyggelsen findes 51 boliger á 50 m2 i ét plan, hvoraf de 38 boliger har direkte adgang fra terræn. Dertil kommer 32 familieboliger á 100 m2 i 2 plan, hvoraf de 7 boliger har direkte adgang fra terræn. Boligerne opføres i flere forskellige teglnuancer, der giver variation, smuk patinering og overordnet set en materialeholdning, der er særdeles vedligeholdelsesvenlig. Dagslyset er vægtet højt sådan, at alle boliger er gennemlyste fra forhaven til egen altan eller terrasse ved havesiden.

Kirsebærlundens mange træer omkring de fælles friarealer bidrager til en frodig og vild natur med mange forskelligartede opholdszoner og en stor grad af biodiversitet.
© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk