VILLA 015 - SKANDERBORG SØ

VILLA 015 - SKANDERBORG SØOmbygning af villa ved Skanderborg SøVilla 015 placerer sig i en bynær og unik maritim kontekst med direkte adgang til Skanderborg Sø. Villaen er opført i 1972 på en smal, langstrakt og skrående grund med et niveauspring på 10 meter.

Bygherre har ønsket en gennemgribende modernisering og reorganisering af hele boligen. I et samarbejde med bygherre og på baggrund af en overordnet plananalyse er en ny attraktivt rumdisponering af boligen og dens funktionssammenhænge blevet gennemført. Hovedindgangen flyttes, sådan at entréen bliver rummelig og indrettet med siddemøbel og garderobeområde, samt adgang til nyt badeværelse. Herfra er der også adgang til to nye værelser, der er henvendt til den vestlige solgård. Mod terrassen og havesiden etableres nyt køkken med køkkenø og spiseområde samt ny afgang til 1. sal. Den primære opholdsstue flyttes til 1. sal, hvor skunke og den udvendige og indeliggende altan inddrages i hele etageplanet for optimal rumlighed.

En gennemgribende facaderenovering er planlagt som en etape 2, hvor det aldrende beigefarvede murværk inddækkes af trælameller i cedertræ og tagkonstruktionen inddækkes med mørke fiberbeton plader. På denne måde er det tanken at villaen energioptimeres samtidligt med, at den får et tidløst og modernistisk facadeudtryk.
Lokation

SKANDERBORG


Arkitekt
FABER & HAVE


Bygherre
PRIVAT


Grundareal
1.155 M2


Bruttoareal (boligareal)
230 M2

Bruttoareal (kælder)
104 M2
© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk