IDRÆTSHAL - GREVE GYMNASIUM

IDRÆTSHAL – GREVE GYMNASIUM
1. præmie i projektkonkurrence - Februar 2016Adresse
RÅDHUSHOLMEN 12, GREVE


Arkitekter

FABER & HAVE
GPP ARKITEKTER


Ingeniør

ISC RÅDGIVENDE INGENIØRER


Landskabsarkitekt
LANDSKAB AARHUS


Bygherre
GREVE GYMNASIUM


Bruttoareal
1.700 M2


Opført
2017Greve Gymnasiums nye idrætshal placeres umiddelbart vest for gymnasiets nuværende nordlige hal og er disponeret som et klart og let aflæseligt bygningsvolumen i samme højde som eksisterende. Langs hallens syd- og vestside placerer bygningens øvrige funktioner sig i en L-form, der giver optimale lysforhold, samt sikrer direkte kontakt til de udendørs idrætsfaciliteter.

 
Fra syd ankommer man fra aktivitetspladsen via et stort vindfang tilidrætshallens primære ankomst og fordelingsrum, foyeren. Indenfor mødes man af et stort dobbelthøjt “vindue” til selve hallen og dens aktiviteter.

En ligeløbstrappe og elevator i umiddelbar nærhed forbinder til bygningens 1. sal, således synliggøres og aktiveres de studerendes og lærernes bevægelse gennem huset og skaber visuelle relationer mellem de aktiviteter, der foregår indenfor og udenfor selve hallen.


På 1. salen findes det multifunktionelle undervisningsområde, der ved en fysisk sammenbygning med det eksisterende gymnasium fungerer som en fleksibel forlængelse og videreførelse af de eksisterende studiefunktioner.  I stueplan strækker foyerområdet sig videre mod vest og følger om hallens sydvestlige hjørne for at fortsætte videre ned langs hele hallens langside.© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk