MULTIHUS HJORTSHØJ
Multihus Hjortshøj

MULTIHUS HJORTSHØJTotalentreprisekonkurrence – Oktober 2019Adresse

VIRUPVEJ, HJORTSHØJ


Arkitekter
FABER & HAVE
LUPLAU & POULSEN


Ingeniør
VITA INGENIØRER


Totalentreprenør
DANSK HALBYGGERI


Bygherre
FONDEN MULTIHUS HJOTSHØJ


Bruttoareal
2.460 M2Den overordnede arkitektoniske hovedide har været, at skabe et multihus der med høj grad af transparens eksponerer multihusets aktiviteter, sådan at brugerne inviteres indenfor. Velfærdsfaciliteter etableres i 2 etager med foyer/café som et aktivitetsområde i sammenhæng med Multisal 1 og E-sportslokale samt adskilt adgang til fitness-område med omklædning og Multisal 2 for spinninghold.


Multihusets halområde består af en multifunktionel idrætshal og springhal med tilhørende omklædningsfaciliteter og depoter. Fra multihallen er der en direkte udgang til boldbanerne via en centralt placeret sektionerbar fordelingsgang. Fra ankomsttorvet med aktivitetstrappen og backyard basketball tilgås multihusets foyer- og caféområde via en tydelig hovedindgang, hvor også en overdækket gangpassage fører til Virupskolen.


Foyerområdet med den tilstødende Multisal 1 samt E-sportslokale er præget af lys og åbenhed mod udendørsarealerne og er fleksible zoner som kan fungere hver for sig. En sammenlægning af lokalerne kan f.eks. ske ved afholdelse af større arrangementer, hvor det tilhørende produktionskøkken også kan benyttes. Multihusets fitness-område og omklædningsfaciliteter kan tilgås separat og udenfor multihusets åbningstider.© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk