FRELLOSKOLEN - VARDE

FRELLOSKOLEN - VARDE1. præmie i totalentreprisekonkurrence –  Marts 2019Adresse

ORTENVEJ, VARDE


Arkitekter
FABER & HAVE
GPP ARKITEKTER


Ingeniør
ÅF BUILDINGS DENMARK


Totalentreprenør
C.C. CONTRACTOR


Bygherre
VARDE KOMMUNE


Bruttoareal
9.576 M2


Opført
2021Frelloskolen er en ny 4-sporet skole med plads til ca. 900 elever og 80 lærere, og opføres i samspil med det nuværende Varde Fritidscenter. 


Den overordnede bygningsstruktur fremstår som en sammenstilling af 4 bygningsafsnit, der huser afdelinger og administration, som forbindes via et centralt placeret bygningsvolumen, indeholdende fagområder og skolens hjerterum. Strukturen nedbryder derved skolen i mindre afsnit, der vil møde eleverne i øjenhøjde, og markeres tydeligt som klart definerede afdelinger. Et stort samlende aktivitetsområde kaldet Torvet, skaber sammenhæng mellem Frelloskolen og Varde Fritidscenter, som en åben og solrig pladsdannelse, der byder indenfor til leg, aktivitet og læring.


Frelloskolen skal opleves som inviterende og legende i sin arkitektur, og opføres i materialer og skala som er tilpasset konteksten og funktionen. Store varierende vinduespartier og karnapper, tilfører masser af liv og skaber et uhøjtideligt udtryk på bygningerne, hvor intensionen er at eleverne skal “føle sig hjemme”.


Den primære materialekarakter er defineret af en varm sandgrå teglsten, der kombineres med træbeklædte facadepartier i Thermowood ved indgange, fagområder og på taghaver.© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk