SOMMERHUS - VENDSYSSEL

SOMMERHUS - KANDESTEDERNESkitseforslag – April 2021Lokation

KANDESTEDERNE, VENDSYSSEL


Arkitekt
FABER & HAVE


Bygherre
PRIVAT


Grundareal
2.689 M2


Bruttoareal
100 M2På en naturgrund tæt ved Vesterhavet indpasser dette enkle sommerhus sig i det kuperede klitlandskab ved Kandestederne. Sommerhuset orienterer sig mod lyset og landskabet med en asymmetrisk tagkonstruktion, der mod sydvest indeholder et højloftet opholdsrum med køkken-alrum og soveværelse med udgang til en østvendt morgenterrasse. Mod nord etableres en form for bygningsmæssig rygrad disponeret med entre, gæsteværelser og badeværelse med direkte udgang til afskærmet udebruser. De udvendige depoter mod vest og nord er en del af sommerhusets helhed og varmepumpen er her indeholdt og skjult i facaden.

Arkitekturen har referencer til det skandinaviske skulpturelle og enkle formsprog med brugen af vejrbestandige lodrette brædder af cedertræ på både facade og tag samt vinduespartier i farve fra naturen. Overordnet set er der arbejdet med et stort fokus på lys, luft, udsyn, læ, privathed og overdækkede udearealer samt solindfald og indramning af forskellige landskabskig set fra ganglinjer og opholdsområder.
© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk