VILLA BÖCKMANN - HAMBORG

VILLA BÖCKMANN - HAMBORGProjektforslag – September 2020Lokation

HAMBORG


Arkitekt
FABER & HAVE


Bygherre
PRIVAT


Grundareal
1.300 M2


Bruttoareal
260 M2


Bruttoareal (garage & værksted)
80 M2

2-plans villa i et enkelt formsprog som en kubistisk arkitektur, hvor sammensatte geometriske former med tyngde og lethed skaber en dynamisk skulpturel helhed. Planløsningen markerer sig med få ganglinjer som alle indeholder landskabskig samt et gennemgående markant vægelement til opbevaring og integrering af funktioner, der på begge etager servicerer boligens rum på forskellig vis.


Ankomst fra nord via entré med transparent dobbelthøjt trapperum. Fra entréområdet tilgås bryggers med adgang til dobbeltgarage samt et gæstebadeværelse. En lige gangpassage fra bryggers fører mod køkken og den rumdelende køkkenø mod alrum og spisestue. Opholdsstuen er orienteret mod syd og den gamle parkhave med de opvoksede træer. Naturen bringes ind i opholdstuen via foldeglaspartier som spænder ud i hele villaens bredde. På 1. salen er der adgang til 3 værelser via træbeklædte vægnicher med skabe under et aflangt ovenlys. Ydermere findes her et badeværelse og et aktivitetsrum med adgang til udsigtsbalkon.


Et stort sydvestvendt terrasseområde spænder ud i hele grundens bredde. En udgang mod øst leder fra køkken og spisestue ud til et selvstændigt gårdrum med swimmingpool, som er en samhørig del af det flisebelagte terrasseområde, der omgiver villaen.
© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk