BOLIGBEBYGGLESE - ANKELBO - BILLUND

65 BOLIGER I ANKELBO – BILLUND
Totalentreprisekonkurrence - Maj 2016Adresse

BØRNENES KVARTER, BILLUND


Arkitekter

FABER & HAVE
LUPLAU & POULSEN


Ingeniør

INGENIØR'NE


Landskabsarkitekt

TERRA NOVA


Totalentreprenør

DANSK BOLIGBYG


Bygherre
BILLUND BOLIGFORENING


Bruttoareal
7.350 M2

Ankelbo-bebyggelsen er smukt placeret i et grønt område med karakteristiske læhegn, dyrkede marker og mindre plantage i den sydlige del af Billund. Bebyggelsen består samlet af 65 boliger indeholdende fire forskellige boligtyper samt et centralt placeret fælleshus. Et veludbygget stinet gør det let at finde rundt i området, som med oplevelsessteder, samlingspunkter og frugtlunde bidrager til et spændende miljø.


Ambitionen er at skabe et levende, trygt og mangfoldigt bomiljø med et særligt fokus på hele områdets børn i Ankelbo-udstykningen og skabe et tidsvarende byggeri opført i robuste og gedigne materialer, der med sin fleksibilitet kan opfylde den enkelte beboers behov og ønsker til indretning i boligen. Bebyggelsen indpasses i det eksisterende landskab og områdets opvoksede grønne rum og identitet bevares.


Alle 1-plans boliger er dobbelthuse og 2-plans boliger er sammenbyggede som enten 2, 3 eller 4 boliger. Bebyggelsen er disponeret sådan, at alle boliger har et solvendt udeareal, hvilket gør at alle boliger har opholdsareal på begge sider af boligen. Bebyggelsen udmærker sig ved at ligge i et stort grønt område, hvilket giver nogle flotte landskabskig fra både bebyggelsen og boligerne. Boligernes private haver er forbundet med stisystemer, der danner mødesteder, oplevelser og liv mellem husene.
© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk