POLITISTATION - SILKEBORG

POLITISTATION - SILKEBORG1. præmie i totalentreprisekonkurrence – September 2020Silkeborgs nye politistation opføres på en helt ny lokation ved Lillehøjvej, der infrastrukturelt placerer sig optimalt i forhold til motorvejsnettet samt resten af byen.


En sammenhængende base og perimetermur i en karakteristisk mørk tegl og i én etages højde indrammer stueetagen og den indre politigård. Ovenpå denne teglbase placeres en toetagers bygningskrop i glas og aluminium, hvorved bygningen manifesterer sig karakterfuldt og synligt i konteksten med sin udstrækning og højde i samlet tre etager.


Ankomstforhold og parkeringsarealer er klart disponeret med opdeling af borger-, og personaleparkering. Manøvreforholdene i den sikrede interne gård er prioriteret højt, således at politiets forskellige køretøjer kan foretage hurtige udrykninger. Åbenhed, rummelighed og overskuelighed med hensyntagen til diskretion har været bærende fokusområder i den interne organiseringen af bl.a. afdelinger, arbejdspladser og fællesfaciliteter. Beredskabet er samlet omkring et dobbelthøjt centralt placeret briefingområde, hvilket giver en sammenhængskraft mellem afdelingerne. Fra kantinen er der personaleudgang til stor tagterrasse med god solorientering og høj grad af privathed.
Adresse

LILLEHØJVEJ 35, SILKEBORG


Arkitekter
FABER & HAVE
ERIK ARKITEKTER


Ingeniør
NORCONSULT


Totalentreprenør

K.G. HANSEN & SØNNER


Bygherre
BYGNINGSSTYRELSEN


Bruttoareal (inkl. kælder)
2.235 M2


Opført
2022© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk